Tárkonyos, tejszínes zöldségleves

Hozzávalók:
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1 közepes karalábé
1 db zeller
Negyed kiló hirip (vargánya), dobozos is jó
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldpaszuly (zöldbab)
1 fej hagyma (fehér)
0,5 dl olaj
Só, bors, paprika ízlés szerint
Pici ecetes tárkony vagy szárított (kb 1 kávés kanálnyi) 
Egy csipet szárított kapor
500 ml főzőtejszín

Elkészítése:
A hagymát és a zöldségeket apróra vágjuk és olajban megdinszteljuk. Ehez hozzá adjuk a borsót, paszulyt, gombát és ízlés szerint fűszerezzük. Fel öntjük vízzel és kb 1 óra alatt puhára főzzük. Végül hozzá adjuk a főzőtejszínt és tárkonnyal, kaporral ízesítjük. Jó étvágyat kívánok! 🙂


Megjegyzések