Tárkonyos, tejszínes zöldségleves
Hozzávalók:
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1 közepes karalábé
1 db zeller
Negyed kiló hirip (vargánya), dobozos is jó
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldpaszuly (zöldbab)
1 fej hagyma (fehér)
0,5 dl olaj
Só, bors, paprika ízlés szerint
Pici ecetes tárkony vagy szárított (kb 1 kávés kanálnyi)
Egy csipet szárított kapor
500 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A hagymát és a zöldségeket apróra vágjuk és olajban megdinszteljuk. Ehez hozzá adjuk a borsót, paszulyt, gombát és ízlés szerint fűszerezzük. Fel öntjük vízzel és kb 1 óra alatt puhára főzzük. Végül hozzá adjuk a főzőtejszínt és tárkonnyal, kaporral ízesítjük. Jó étvágyat kívánok! 🙂
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1 közepes karalábé
1 db zeller
Negyed kiló hirip (vargánya), dobozos is jó
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldpaszuly (zöldbab)
1 fej hagyma (fehér)
0,5 dl olaj
Só, bors, paprika ízlés szerint
Pici ecetes tárkony vagy szárított (kb 1 kávés kanálnyi)
Egy csipet szárított kapor
500 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A hagymát és a zöldségeket apróra vágjuk és olajban megdinszteljuk. Ehez hozzá adjuk a borsót, paszulyt, gombát és ízlés szerint fűszerezzük. Fel öntjük vízzel és kb 1 óra alatt puhára főzzük. Végül hozzá adjuk a főzőtejszínt és tárkonnyal, kaporral ízesítjük. Jó étvágyat kívánok! 🙂
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!