Flower box cake 🙂

Hozzávalók:
8 tojás (L méret)
7 púpozott evőkanál liszt
2 púpozott evőkanál holland kakaó
8 evőkanál víz
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna vagy 1 csomag sütőpor
1 csipet só
8 evőkanál cukor

A krémhez:
15 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
700 ml cukrászhab
4 csomag habfix

A torta burkolásához:
20 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma
Fondant ízlés szerint

Elkészítése:
A piskóta : A tojásokat szétválasztjuk. (törekedjünk arra, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek.) A fehérjéhez hozzá adunk 8 evőkanál vizet és kemény habot verünk belőle. A sárgákat a cukorral fehéredésig turmixoljuk, míg duplájára nő a térfogata. Hozzá adjuk a kakaót és ezt is alaposan összekeverjük. A liszthez hozzá adjuk a szódabikarbónát és a csipet sót. (Ne spóroljuk ki az időt, hogy a lisztet át szitáljuk, így sokkal könnyebb lesz a piskóta!)
A lisztet és a kakaós masszát lassan, apránként adagolva, határozott mozdulatokkal hozzá keverjük a kemény habhoz, ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, (csak az alját kenjük, lisztezzük!) és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróba. Legalább 20 percig ne nyitogassuk a sütő ajtaját!

A krém : A csokoládékat lassú tűzön megolvasztjuk. Amint el olvadt le vesszük a tűzről, félre tesszük és hagyjuk ki hűlni, de ne annyira, hogy megdermedjen. A cukrászhabhoz hozzá adjuk a 4 csomag habfixet és nagyon kemény habot verünk belőle. Ehhez hozzá öntjük az olvasztott csokoládét és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ha ki hűlt a piskótánk, 3 lapot vágunk belőle és meg töltjük a krémmel, a lapok között.
Ezzel a krémmel nem vonjuk be a tortát, ha fondant kerül rá. Ha fondanttal dolgozunk, mindig óvakodjunk a tejes tejszínes burkolástól, ugyanis az ilyen fajta krémek reakcióba lépnek a cukorral és szét folyik, bele olvad, hasad, stb. Ha fondant alá burkolunk, igyekezzünk inkább vajas krémekkel dolgozni, ugyanis a vajkrém lezárja a fondant és a tejszínes, pudingos, tejes krém közti utat. Nem utolsó sorban, csodás éleket tudunk formázni, így a tortánk szép, egyenletes formát kap.

A burkoló : A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, robotgéppel habosra keverjük és bevonjuk vele az egész tortát. Egy spatulával szépen el egyengetjük és hűtőbe tesszük, míg a margarin jól rádermed. Ezután kinyújtjuk a fondantot (jelen esetben fehér) jó vékonyra és mint egy lepedőt, rá terítjük a tortára. Ugyanúgy egy spatula segítségével rá egyengetjük és ízlés szerint díszítjük, bármilyen színű fondanttal, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

Megjegyzés! A rózsákat én előző nap elkészítettem és másnapig hűtőbe tettem, így kemény marad és könnyebben lehet vele dolgozni. A fondant rózsák elkészítéséhez internetes videó segítségét ajánlom, rengeteg módon el lehet készíteni könnyedén. Kicsit macerás, de remélem semmit sem felejtettem ki a recept leírásából és sokaknak örömet szerez majd! 😉😘😘😘

Megjegyzések