Házi tehéntúrógombóc (eredeti recept)

Hozzávalók:
20 dkg házi tehéntúró
4 egész tojás (kicsi)
4 púpozott evőkanál gríz
Kb 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
Pici só.

Elkészítése:
Az aludt tejet felfőzzük, nem kavarjuk egyáltalán. (ehez az adaghoz kb 1 liter) majd ha kihűlt, gézbe csomagoljuk és fel kötjük valahová, hogy teljesen kicsöpögjön a leve. (Ezt jobb előző este). Ezután mindent össze keverünk egy tálban és hagyjuk legalább negyed órát, 20 percet, majd kis golyókat formálunk belőle. (Ebből az adagból nekem lett 24 db.) Csak annyi zsemlemorzsát tegyünk bele, amennyi szükséges, hogy jól formázható és puha legyen.
A golyókat fővő vízbe tesszük és annak ellenére, hogy hamar feljön a víz tetejére, legalább 20 percig főzzük, míg picit megnőnek.
Pirított, cukrozott zsemlemorzsával és házi édes tejföllel találjuk. Jó étvágyat kívánok! 🙂

Megjegyzések