Füstölt csülök levében főtt grízgaluska leves ☺️

Hozzávalók:
Fél liter füstölt csülök leve
Csülök apróra vágva
3 kisebb szál sárgarépa
Fél fej karalábé
Pici bors
Pici só, ha szükséges
2 liter víz
Tárkony ízlés szerint

A grízgaluskához:
2 tojás
7 púpozott evőkanál gríz
Fél teáskanál só
Csipet bors
2 evőkanál olaj

Elkészítése:
A répát és a karalábét pici olajon megdinszteljük, majd a füstös léhez hozzá öntünk 2 liter vizet, bele tesszük a zöldségeket és puhára főzzük. Amíg fő, a grízgaluska hozzávalóit összekeverjük egy tálban és, amikor a zöldség majdnem megfőtt, egy teáskanállak beleszaggatjuk a levesbe. Beletesszük az apróra vágott csülök darabokat is és még 15 percig főzzük. Ezután bele tesszük a tárkonyt és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Jó étvágyat kívánok! 🙂

Megjegyzés: Ha túl híg lenne a galuska massza, tehetünk még hozzá egy kevés grízet  ügyelve arra, hogy ne legyen túl kemény.

Megjegyzések