Füstölt csülök levében főtt grízgaluska leves ☺️
Hozzávalók:
Fél liter füstölt csülök leve
Csülök apróra vágva
3 kisebb szál sárgarépa
Fél fej karalábé
Pici bors
Pici só, ha szükséges
2 liter víz
Tárkony ízlés szerint
A grízgaluskához:
2 tojás
7 púpozott evőkanál gríz
Fél teáskanál só
Csipet bors
2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A répát és a karalábét pici olajon megdinszteljük, majd a füstös léhez hozzá öntünk 2 liter vizet, bele tesszük a zöldségeket és puhára főzzük. Amíg fő, a grízgaluska hozzávalóit összekeverjük egy tálban és, amikor a zöldség majdnem megfőtt, egy teáskanállak beleszaggatjuk a levesbe. Beletesszük az apróra vágott csülök darabokat is és még 15 percig főzzük. Ezután bele tesszük a tárkonyt és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Jó étvágyat kívánok! 🙂
Megjegyzés: Ha túl híg lenne a galuska massza, tehetünk még hozzá egy kevés grízet ügyelve arra, hogy ne legyen túl kemény.
Fél liter füstölt csülök leve
Csülök apróra vágva
3 kisebb szál sárgarépa
Fél fej karalábé
Pici bors
Pici só, ha szükséges
2 liter víz
Tárkony ízlés szerint
A grízgaluskához:
2 tojás
7 púpozott evőkanál gríz
Fél teáskanál só
Csipet bors
2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A répát és a karalábét pici olajon megdinszteljük, majd a füstös léhez hozzá öntünk 2 liter vizet, bele tesszük a zöldségeket és puhára főzzük. Amíg fő, a grízgaluska hozzávalóit összekeverjük egy tálban és, amikor a zöldség majdnem megfőtt, egy teáskanállak beleszaggatjuk a levesbe. Beletesszük az apróra vágott csülök darabokat is és még 15 percig főzzük. Ezután bele tesszük a tárkonyt és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Jó étvágyat kívánok! 🙂
Megjegyzés: Ha túl híg lenne a galuska massza, tehetünk még hozzá egy kevés grízet ügyelve arra, hogy ne legyen túl kemény.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!