Sertés oldalas, velesült körettel

Hozzávalók:
Sertés oldalas egyben
1 kg krumpli
4 db kápia paprika
4 nagyobb paradicsom
2 fej vöröshagyma
Só, bors ízlés szerint
Zsír a kenéshez

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és nagyobb hasábokra, majd a zöldségeket is (paprika, paradicsom, hagyma) vékony csíkokra vágjuk. Egy nagyobb tepsibe pici olajat öntünk, bele tesszük a krumplit és a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd erre rá fektetjük az oldalast.
Alaposan lekenjük a tetejét zsírral és ezt is sózzuk, borsozzuk, (aki szereti, tehet pár gerezd fokhagymát is rá). Ezután alufóliával le takarjuk és 180 fokon, 50 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, le vesszük a fóliát és vissza tesszük még legalább 20 percre, hogy szépen megpiruljon.

Megjegyzés: Ha nem kapunk egybe oldalast, darabolva is jó, abból kell 2-3 kiló kb, a csont elég sokat húz... Vágóhídon kell megpróbálni beszerezni, így egyben, vagy házilag vágni, mint jelen esetben is. Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉

Megjegyzések