Ordás kapros süti 🥧

Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 tojás
Csipet szódabikarbóna
1 púpozott evőkanál margarin
1 púpozott evőkanál zsír
15 dkg cukor
Kevés tejföl  ha szükséges

A krémhez:
Fél kiló édes orda
Kapor ízlés szerint
15-20 dkg cukor
Porcukor a tetejére

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, míg jól gyúrható tésztát kapunk, majd kettéosztjuk. Az ordát egy tálba tesszük és villával összetörjük, majd beletesszük a cukrot és a kaprot. (kinek, hogy ízlik, annyit tesz bele).
Ezután kinyújtjuk a tészta egyik részét és kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Rákenjük az ordás tölteléket, kinyújtjuk a tészta másik részét és ráfektetjük a tetejére. Villával megszurkárjuk a tetejét és mehet be a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után porcukorral meghintjük.

Megjegyzés: Ha a tészta nem lesz eléggé gyúrható tejföllel pótoljuk, semmiképp sem tejjel vagy vízzel, mert tömött lesz és nyuvasztós! A sütési idő függ a sütőtől is, arra ügyeljünk, hogy ne nagyon piruljon, mert kiszárad. Én 40 percet szoktam hagyni, sima elektromos sütőben, alul, felül sütési módban. Bátran ajánlom kezdőknek is, elsőre is sikerülni fog, annyira egyszerű. 😉👍😘😘😘

Megjegyzések