Báránypörkölt krumplipürével, egyszerűen.

Hozzávalók:
1 kilo bárányhús vegyesen
3 fej vörös hagyma (nálunk a vöröshagyma az a lila hagyma)
1 púpozott evőkanál liszt
Só, bors, paprika ízlés szerint

A püréhez:
6-7 fej nagyobb krumpli
Tej
Púpozott evőkanál vaj vagy margarin


Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és pici olajban megdinszteljük. Bele tesszük a feldarabolt húst, sózzuk és pár percig hagyjuk a hagymával készülni. Ezután bele tesszük a paprikát is és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész, beletesszük a borsot és egy púpozott evőkanál lisztet  amit gyorsan el keverünk egy habverő segítségével, hogy ne legyen csomós. Még 5 percet főzzük így. Ha kész le vesszük a tűzről. Fővés közben pótoljuk vízzel, míg meg nem készül, nehogy meg égjen. Ne féljünk attól, hogy ha kicsit oda pörkölődik, a bárányhús attól csak még finomabb lesz.  😉

A püréhez a krumplit széles hasábokra vágjuk, bele tesszük egy edénybe és fel töltjük vizzel, hogy el lepje, sózzuk és fedél alatt megfőzzük. Amikor kész, krumplitörő segítségével össze törjük 1 púpozott evőkanál margarinnal, majd hozzá adunk ízlés szerint tejet (ki mennyire krémesen szereti). Ajánlom a forró tejet, sokkal habosabb, finomabb lesz és nem hűl ki olyan hamar.

Megjegyzések