Fanta torta 🎂
Hozzávalók:
7 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaó
7 evőkanál víz
1 csomag sütőpor vagy egy fél mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
Fél kiló tehéntúró
2 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
Tetejére:
1 csomag vaníliás pudingpor
350 ml tej
Tejszínhabbal vagy fondant figurákkal díszíthetjük.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzá adunk 7 evőkanál vizet és kemény habot verünk belőle. A sárgákat a cukorral fehéredésig turmixoljuk, míg duplájára nő a térfogata, majd bele tesszük a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl vastag lesz a kakaós massza, lehet hozzá önteni egy kevés tejet. (2-3 ek. max!)
A kakaós masszát lassan keverjük hozzá a kemény habhoz, ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Legalább 20 percig ne nyitogassuk a sütő ajtaját. Sütési mód, alul, felül sütés.
A krémhez, a tehéntúrót a porcukorral és a margarinnal habosra keverjük. Ezután bele tesszük a vaníliás cukrot és a 2 citrom reszelt héját, majd ezt is alaposan összekeverjük. Amikor kihűlt a piskótánk, 3 lapot vágunk belőle és meg töltjük a krémmel. (tetejét, oldalát is.) Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a Fanta zselét. A pudingot a 350 ml tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor legalább langyosra hűlt, vegyük ki a lehűlt tortát a hűtőből és egyenletesen oszlassuk el a tetején. Tegyük vissza a hűtőbe tálalásig. A díszítés, a fantázia dolga, mindenkinek ízlés szerint. 😉☺️😘
7 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaó
7 evőkanál víz
1 csomag sütőpor vagy egy fél mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
Fél kiló tehéntúró
2 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
Tetejére:
1 csomag vaníliás pudingpor
350 ml tej
Tejszínhabbal vagy fondant figurákkal díszíthetjük.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzá adunk 7 evőkanál vizet és kemény habot verünk belőle. A sárgákat a cukorral fehéredésig turmixoljuk, míg duplájára nő a térfogata, majd bele tesszük a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl vastag lesz a kakaós massza, lehet hozzá önteni egy kevés tejet. (2-3 ek. max!)
A kakaós masszát lassan keverjük hozzá a kemény habhoz, ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Legalább 20 percig ne nyitogassuk a sütő ajtaját. Sütési mód, alul, felül sütés.
A krémhez, a tehéntúrót a porcukorral és a margarinnal habosra keverjük. Ezután bele tesszük a vaníliás cukrot és a 2 citrom reszelt héját, majd ezt is alaposan összekeverjük. Amikor kihűlt a piskótánk, 3 lapot vágunk belőle és meg töltjük a krémmel. (tetejét, oldalát is.) Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a Fanta zselét. A pudingot a 350 ml tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor legalább langyosra hűlt, vegyük ki a lehűlt tortát a hűtőből és egyenletesen oszlassuk el a tetején. Tegyük vissza a hűtőbe tálalásig. A díszítés, a fantázia dolga, mindenkinek ízlés szerint. 😉☺️😘
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!