Amerikai krémes kicsit másképp 😉
Hozzávalók:
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál víz
2 evőkanál holland kakaó
2 evőkanál erdeigyümölcsös joghurt
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
700 ml tej
4 evőkanál cukor
500 ml cukrászhab
3 csomag habfix
Tetejére lehet csokireszeléket vagy kakaót (nálam ez most kimaradt)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzá adjuk a 7 evőkanál vizet és kemény habot verünk belőle. A sárgákat a cukorral fehéredésig turmixoljuk, ehhez hozzá adjuk a kakaót, lisztet, sütőport és a joghurtot, majd ezt a kakaós masszát óvatosan hozzá keverjük a kemény habhoz, ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Míg sül a piskótánk, elkészítjük a krémet. A pudingokat a tejjel és a cukorral, sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni. Betakarhatjuk fóliával, hogy ne húzzon bőr réteget, így nem lesz csomós. Ezután a cukrászhabhoz hozzá adjuk a habfixeket és nagyon kemény habot verünk belőle. Amikor ki hűlt a piskótánk, rá kenjük a krémeket. Előbb a pudingosat, aztán a habot.
Megjegyzés: Fontos, hogy a piskóta teljesen kihűljön, mielőtt rá kenjük a krémet, mert ha langyos, szét folyik a puding. Sütés előtt a tepsinek csak az alját vajazzuk, lisztezzük, így megakadályozhatjuk, hogy össze essen a piskóta. Miután bele öntjük a masszát a tepsibe, húzogassuk fel egy picit a tepsi oldalára, így egyenletesebben fog fel nőni. A kakaós masszába tehetünk egy csipet sót, ami jobban kihozza a kakaó ízét. Végül a tetejét megszórhatjuk csoki reszelékkel, vagy kakaóval. 😉
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál víz
2 evőkanál holland kakaó
2 evőkanál erdeigyümölcsös joghurt
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
700 ml tej
4 evőkanál cukor
500 ml cukrászhab
3 csomag habfix
Tetejére lehet csokireszeléket vagy kakaót (nálam ez most kimaradt)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzá adjuk a 7 evőkanál vizet és kemény habot verünk belőle. A sárgákat a cukorral fehéredésig turmixoljuk, ehhez hozzá adjuk a kakaót, lisztet, sütőport és a joghurtot, majd ezt a kakaós masszát óvatosan hozzá keverjük a kemény habhoz, ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Míg sül a piskótánk, elkészítjük a krémet. A pudingokat a tejjel és a cukorral, sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni. Betakarhatjuk fóliával, hogy ne húzzon bőr réteget, így nem lesz csomós. Ezután a cukrászhabhoz hozzá adjuk a habfixeket és nagyon kemény habot verünk belőle. Amikor ki hűlt a piskótánk, rá kenjük a krémeket. Előbb a pudingosat, aztán a habot.
Megjegyzés: Fontos, hogy a piskóta teljesen kihűljön, mielőtt rá kenjük a krémet, mert ha langyos, szét folyik a puding. Sütés előtt a tepsinek csak az alját vajazzuk, lisztezzük, így megakadályozhatjuk, hogy össze essen a piskóta. Miután bele öntjük a masszát a tepsibe, húzogassuk fel egy picit a tepsi oldalára, így egyenletesebben fog fel nőni. A kakaós masszába tehetünk egy csipet sót, ami jobban kihozza a kakaó ízét. Végül a tetejét megszórhatjuk csoki reszelékkel, vagy kakaóval. 😉
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!