Babérleveles, tejfölös krumpli

Hozzávalók:
700 g krumpli
4 ek olaj
125 g tejföl
2 ek liszt
1,5 l víz
Só, bors  paprika, vegeta, babérlevél ízlés szerint.

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, bele tesszük a krumplit  majd ízlés szerint fűszerezzük. Fel öntjük vízzel, bele tesszük a babérlevelet és hagyjuk főni. A lisztet vízzel simára keverjük, majd bele tesszük a tejfölt. A levesből hozzá merünk egy merőkanállal és ezzel is simára keverjük, majd az egészet hozzá adjuk a leveshez. Még 5 percig, lassú tűzön hagyjuk rotyogni. Egyszerű és nagyszerű! ☺️ Jó étvágyat kívánok! 🙂

Megjegyzések