Fokhagymakrémleves pirított kolbászkarikával. Egy kedves hölgy receptje. ☺️
Hozzávalók:
1 fej nagyobb fokhagyma
Szükség szerint olíva olaj
1 tk. vaj
8 dl. húsleves alaplé
1 ek. liszt
2 dl. főző tejszín
1/2 szál kolbász vagy bacon
Só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A fokhagymát gerezdekre szedjük, héjastól meglocsoljuk olíva olajjal, majd 180 fokon megsütjük 15 percig.
Mikor kihűlt, megpucoljuk, egy lábasban vajon megpirítjuk. Rá öntjük a húsleves alaplét és össze forraljuk.
A lisztet össze keverjük a főző tejszínnel, hozzá adjuk a leveshez, felforraljuk. (figyeljünk a hőkiegyenlítésre).
A kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben szép, ropogósra megpirítjuk. (bacon szalonnával is finom).
Sajtos pirítóssal találjuk. Jó étvágyat! 😊
1 fej nagyobb fokhagyma
Szükség szerint olíva olaj
1 tk. vaj
8 dl. húsleves alaplé
1 ek. liszt
2 dl. főző tejszín
1/2 szál kolbász vagy bacon
Só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A fokhagymát gerezdekre szedjük, héjastól meglocsoljuk olíva olajjal, majd 180 fokon megsütjük 15 percig.
Mikor kihűlt, megpucoljuk, egy lábasban vajon megpirítjuk. Rá öntjük a húsleves alaplét és össze forraljuk.
A lisztet össze keverjük a főző tejszínnel, hozzá adjuk a leveshez, felforraljuk. (figyeljünk a hőkiegyenlítésre).
A kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben szép, ropogósra megpirítjuk. (bacon szalonnával is finom).
Sajtos pirítóssal találjuk. Jó étvágyat! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!