Csirkeragu leves. 😊 Köszönöm a receptet Heninek!

HozzĂĄvalĂłk:
50 dkg csirkemell
5 dkg vaj
3 db sårgarépa
1 db petrezselyem
1 db kis karalåbé
20 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
1,5 dl tejszĂ­n
1 evƑkanál liszt
1 tk mustĂĄr
Só, bors ,tårkony ízlés szerint
Fél fej vöröshagyma
2 db hĂșsleves kocka
1 db citrom

Elkészítése:
A csirkemellet kockĂĄra, a zöldsĂ©geket tetszƑleges darabokra Ă©s a hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk. Vajon megpĂĄroljuk az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, hozzĂĄ adjuk a zöldsĂ©geket Ă©s 10 percig pĂĄroljuk. Ehez hozzĂĄ adjuk a csirkemellet Ă©s fehĂ©redĂ©sig kavargatjuk, (5 perc kb) közepes hƑfokon. Fel öntjĂŒk 1/2 liter vĂ­zzel Ă©s hozzĂĄ adjuk a fƱszereket. Hagyjuk egyet lobbanni, majd lassĂș tƱzön hagyjuk fƑni. Ha a zöldsĂ©gek fĂ©lig megpuhultak, hozzĂĄ adjuk a gombĂĄt Ă©s a zöldborsĂłt is. SzĂŒksĂ©g szerint fƱszerezzĂŒk. A tejszĂ­nt, mustĂĄrt  lisztet csomĂłmentesre keverjĂŒk, adunk hozzĂĄ a levesbƑl egy merƑkanĂĄllal, (hƑkiegyenlĂ­tĂ©s) majd az egĂ©szet a leveshez öntjĂŒk. CitromkarikĂĄval talĂĄljuk. JĂł Ă©tvĂĄgyat kĂ­vĂĄnok hozzĂĄ! 😉

Megjegyzések