Kakaós csiga
Hozzávalók:
80 dkg liszt
2 tojás sárgája és egy egész
8 evőkanál cukor
30 dkg élesztő
400 ml tej
1 teáskanál só
1 dl olaj
A töltelékhez:
1 doboz holland kakaó
10 dkg porcukor (lehet több)
5 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
200 ml tej
10 evőkanál cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 100 ml langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet át szitáljuk és kis fészket csinálunk a közepébe. Hozzá adjuk a tojásokat, cukrot, sót és a felfuttatott élesztőt. Annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy lágy, könnyű tésztát kapjunk. A legvégén hozzá adunk 1 dl olajat és alaposan össze dolgozzuk. Lisztezzük a tetejét és egy órán át, meleg helyen hagyjuk kelni. A megkelt tésztát kinyújtjuk, meg kenjük olvasztott vajjal és jó vastagon meghintjük a porcukorral elkevert kakaóval. Fel tekerjük a tésztát és kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, közel egymáshoz, meg kenjük a tetejét tojásfehérjével és még 20 percig hagyjuk kelni. Ezután 180 fokra előmelegitett sütőben 20 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a cukor szirupot. 200 ml tejbe bele tesszük a 10 evőkanál cukrot, és közepes hőfokon szirupot főzünk belőle. Kivesszük a csigákat a sütőből és gazdagon meglocsoljuk a sziruppal, majd vissza tesszük a sütőbe még 10-15 percre és szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Jó étvágyat kívánok! 🙂
80 dkg liszt
2 tojás sárgája és egy egész
8 evőkanál cukor
30 dkg élesztő
400 ml tej
1 teáskanál só
1 dl olaj
A töltelékhez:
1 doboz holland kakaó
10 dkg porcukor (lehet több)
5 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
200 ml tej
10 evőkanál cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 100 ml langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet át szitáljuk és kis fészket csinálunk a közepébe. Hozzá adjuk a tojásokat, cukrot, sót és a felfuttatott élesztőt. Annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy lágy, könnyű tésztát kapjunk. A legvégén hozzá adunk 1 dl olajat és alaposan össze dolgozzuk. Lisztezzük a tetejét és egy órán át, meleg helyen hagyjuk kelni. A megkelt tésztát kinyújtjuk, meg kenjük olvasztott vajjal és jó vastagon meghintjük a porcukorral elkevert kakaóval. Fel tekerjük a tésztát és kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, közel egymáshoz, meg kenjük a tetejét tojásfehérjével és még 20 percig hagyjuk kelni. Ezután 180 fokra előmelegitett sütőben 20 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a cukor szirupot. 200 ml tejbe bele tesszük a 10 evőkanál cukrot, és közepes hőfokon szirupot főzünk belőle. Kivesszük a csigákat a sütőből és gazdagon meglocsoljuk a sziruppal, majd vissza tesszük a sütőbe még 10-15 percre és szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Jó étvágyat kívánok! 🙂
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!