Rékuska bonbon



 Ez saját recept, próbáljátok ki bátran, nagyon jól néz ki és nagyon finom. Sokféle képpen lehet díszíteni, nagyon jó vendég váró golyócskák. 😁

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
20 dkg liszt
6 tojás
6 ek. hideg víz
6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 dl napraforgó olaj

A töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggy befőtt
10 dkg mogyoró vagy dió
3 dl Cherrys Angeli

A bevonathoz:
Olvasztott csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
1. A lisztet a sütőporral, alaposan elkeverjük és át szitáljuk (ettől puhább lesz), tegyük bele a vaníliás cukrot és egy citrom reszelt héját. Ezután szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéhez hozzá adunk 6 ek. hideg vizet és kemény habot verünk belőle. A sárgákat a cukorral és az olajjal turmixoljuk habosra, majd lassan keverjük hozzá a kemény habhoz, ugyan így járunk el a sütőporral elkevert liszttel. (ügyeljünk arra, hogy közben ne törjük össze a habot).
2. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 C-ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
3. Amíg sül a piskótánk, a kimagozott meggyet leszűrjük, felöntjük a Cherrys Angelivel és hagyjuk, amíg kihűl a piskóta.
4. Amíg sül a piskótánk, a kimagozott meggyet leszűrjük, felöntjük a Cherrys Angelivel és hagyjuk, amíg kihűl a piskóta. belőlük. Egy órára tegyük hűtőbe, így majd a csokibevonat szépen rá fog dermedni.
5. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, ügyelve arra, hogy ne kavarjuk gyorsan, így nem lesz buborékos. Amikor felolvadt a csoki, vegyük legkisebb fokozatra a hőfokot és tartsuk melegen, vigyázva, hogy ne égjen oda.
6. A golyókat szúrjuk fel fogpiszkálóra és mártsuk bele a csokiba. Majd, ha rá dermedt, vegyünk egy villát és emeljük le a pálcákról, így nem lesz ujjlenyomatos.
7. Megjegyzés: a meggy helyett lehet használni csak, mogyorót vagy csak diót tölteléknek, akár fehércsokis bevonattal vagy karamellel.

Megjegyzések