Rékuska bonbon
Ez saját recept, próbáljátok ki bátran, nagyon jól néz ki és nagyon finom. Sokféle képpen lehet díszíteni, nagyon jó vendég váró golyócskák. 😁
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
20 dkg liszt
6 tojás
6 ek. hideg víz
6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 dl napraforgó olaj
A töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggy befőtt
10 dkg mogyoró vagy dió
3 dl Cherrys Angeli
A bevonathoz:
Olvasztott csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
1. A lisztet a sütőporral, alaposan elkeverjük és át szitáljuk (ettől puhább lesz), tegyük bele a vaníliás cukrot és egy citrom reszelt héját. Ezután szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéhez hozzá adunk 6 ek. hideg vizet és kemény habot verünk belőle. A sárgákat a cukorral és az olajjal turmixoljuk habosra, majd lassan keverjük hozzá a kemény habhoz, ugyan így járunk el a sütőporral elkevert liszttel. (ügyeljünk arra, hogy közben ne törjük össze a habot).
2. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 C-ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
3. Amíg sül a piskótánk, a kimagozott meggyet leszűrjük, felöntjük a Cherrys Angelivel és hagyjuk, amíg kihűl a piskóta.
4. Amíg sül a piskótánk, a kimagozott meggyet leszűrjük, felöntjük a Cherrys Angelivel és hagyjuk, amíg kihűl a piskóta. belőlük. Egy órára tegyük hűtőbe, így majd a csokibevonat szépen rá fog dermedni.
5. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, ügyelve arra, hogy ne kavarjuk gyorsan, így nem lesz buborékos. Amikor felolvadt a csoki, vegyük legkisebb fokozatra a hőfokot és tartsuk melegen, vigyázva, hogy ne égjen oda.
6. A golyókat szúrjuk fel fogpiszkálóra és mártsuk bele a csokiba. Majd, ha rá dermedt, vegyünk egy villát és emeljük le a pálcákról, így nem lesz ujjlenyomatos.
7. Megjegyzés: a meggy helyett lehet használni csak, mogyorót vagy csak diót tölteléknek, akár fehércsokis bevonattal vagy karamellel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!