Hurutos leves Réka módra
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 l szárnyas alaplé
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 db sárgarépa
- 1 db zeller
- 3 ek zsír (olajjal helyettesíthető)
- 1 ek petrezselyem (apróra vágott)
- 1 maréknyi szárított hirip
- 3 db. közepes krumpli
- 2 púpozott evőkanál hurut
- Ízlés szerint só, bors, piros paprika (utóbbi el hagyható)
- Széles laska (aki úgy szereti, hogy a kanál álljon meg benne, az tegye bele az egészet)
Elkészítése:
Mielőtt neki látunk a főzésnek, a szárított hiripet pici hideg vízbe áztassuk be. A zöldségeket apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd fel öntjük az alaplével. (Szükség esetén vegetával fel főtt vízzel pótoljuk) Ezután hozzá adjuk a kockára vágott krumplit és mikor félig meg főtt, hozzá adjuk a széles laskát is. Amikor már majdnem kész, hozzá öntjük a tejföllel elkevert lisztet és hurutot, majd a gombát és a petrezselymet. Hagyjuk főni még 5 percet és kész is. 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!