Hurutos leves Réka módra 
Hozzávalók:
  • 3 l szárnyas alaplé 
  • 2 dl tejföl 
  • 1 evőkanál finomliszt 
  • 1 db sárgarépa 
  • 1 db zeller 
  • 3 ek zsír (olajjal helyettesíthető) 
  • 1 ek petrezselyem  (apróra vágott)
  • 1 maréknyi szárított hirip
  • 3 db. közepes krumpli
  • 2 púpozott evőkanál hurut
  • Ízlés szerint só, bors, piros paprika (utóbbi el hagyható)
  • Széles laska (aki úgy szereti, hogy a kanál álljon meg benne, az tegye bele az egészet)
Elkészítése:
Mielőtt neki látunk a főzésnek, a szárított hiripet pici hideg vízbe áztassuk be. A zöldségeket apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd fel öntjük az alaplével. (Szükség esetén vegetával fel főtt vízzel pótoljuk) Ezután hozzá adjuk a kockára vágott krumplit és mikor félig meg főtt, hozzá adjuk a széles laskát is. Amikor már majdnem kész, hozzá öntjük a tejföllel elkevert lisztet és hurutot,  majd a  gombát és a petrezselymet. Hagyjuk főni még 5 percet és kész is. 😊 

Megjegyzések