A legelső madártej szeletem, nagyon finom lett.

Nagyon könnyű, puha finomság.

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 13 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dl tejszín
    Elkészítés: A tésztához 8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk 1 teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
    A krémhez 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
    Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk,majd olvasztott csokival díszítjük....

Megjegyzések