Lekváros kifli
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
5 evőkanál étolaj
10 dkg cukor
csipet só
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatjuk,a lisztet beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk az élesztőt,az olajat a cukrot és a sót és jó alaposan összegyúrjuk hogy elváljon az edénytől.Egy órát kelesztjük. A megkelt tésztát négyfelé vágjuk cipót formálunk belőle és egyenként kör alakúra nyújtjuk .Mindegyikre rakunk egy kiskanál lekvárt,a legjobb hozzá a hitler szalonnája néven ismert lekvár mert ez nem folyik ki belőle. Ezután kis kifliket csavarunk belőle, ügyelve arra hogy a tészta vége alulra kerüljön.
Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és kb. 1-2 cm távolságra rakjuk egymástól.Megkenjük felvert tojással,majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
50 dkg liszt
3,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
5 evőkanál étolaj
10 dkg cukor
csipet só
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatjuk,a lisztet beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk az élesztőt,az olajat a cukrot és a sót és jó alaposan összegyúrjuk hogy elváljon az edénytől.Egy órát kelesztjük. A megkelt tésztát négyfelé vágjuk cipót formálunk belőle és egyenként kör alakúra nyújtjuk .Mindegyikre rakunk egy kiskanál lekvárt,a legjobb hozzá a hitler szalonnája néven ismert lekvár mert ez nem folyik ki belőle. Ezután kis kifliket csavarunk belőle, ügyelve arra hogy a tészta vége alulra kerüljön.
Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és kb. 1-2 cm távolságra rakjuk egymástól.Megkenjük felvert tojással,majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!