A tökéletes piskóta


Hozzávalók:
20 dkg liszt 
6 tojás 
6 ek. hideg víz 
6 ek. cukor 
1 cs. sütőpor 
1 cs. vaníliás cukor 
1 tk. szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja 
3 ek. étolaj

Elkészítése:
A lisztet mérjük ki pontosan, majd szitáljuk át, hogy fel lazuljon. Ezután válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéhez hozzá adunk 6 ek hideg vizet és verjünk jó kemény habot. A sárgákat a cukorral és az olajjal turmixoljuk habosra majd adjuk hozzá a kemény habhoz. Ugyan így járunk el a liszttel, melyhez korábban hozzá adtuk a szódabikarbónát, vanília cukrot és 1 citrom reszelt héját.
Alaposan keverjük össze, ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze a habot. Csak forgassuk nagyon lassan, maradjon pille könnyű, hab állagú a massza
Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába öntjük a masszát és 150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés: Fontos, hogy alacsonyabb hőmérsékleten süssük, hogy tökéletesen süljön át a közepe, de közben ne barnuljon túl a külseje, mert kemény lesz.

Megjegyzések