Borzas Kata
Sziasztok! A minap egy új receptet próbáltam ki, nagyon egyszerű elkészíteni és finom. Igazi diós, téli finomság. Én így készítem. Ti próbáltátok már? 😊
Hozzávalók
- 40 dkg liszt,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 15 dkg margarin,
- 3 db tojás,
- 15 dkg darált dió,
- 2-3 evőkanál baracklekvár / lehet bármilyen pikáns lekvár /,
- 5 dkg cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- csipet só,
- kevés tejföl
Elkészítése
A lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Két részre osztjuk. Az egyik részt egy kisebb kimargarinozott tepsibe reszeljük káposztareszelőn. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan belekeverjük a darált diót, 2-3 evőkanál lekvárt, a cukrot, és ezzel a keverékkel beborítjuk a tésztát. Erre reszeljük a tészta másik felét. Nem túl forró sütőben sütjük.
Több módon el készíthető, én most tojás habot főztem a tetejére, úgy is nagyon finom. Van csokis változata is, hamarosan elkészítem és jön fotó. Ha valaki már csinált csokisat, várom a képet sok szeretettel. 😊 😊
VálaszTörlés