Darázsfészek

Hozzávalók a tésztához:
65 dkg liszt
2 tojás
6-8 ek. cukor
3 dl. langyos tej
25 dkg élesztő

A töltelékhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió

A tetejére:
5 dkg margarin
1/2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
10 dkg darált dió
1 ek. cukor

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben, csipetnyi cukorral fölfuttatjuk. A maradék tejjel, a cukorral, a liszttel, a tojással alaposan kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen, 1 órán át kelesztjük.
A töltelékhez a puha vajat a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diókrémet, és mint a bejglit szokás, felcsavarjuk.
A margarint felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát 12 egyforma szeletre vágjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, meg locsoljuk az olvasztott margarinnal és még fél órát, letakarva pihentetjük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A kalácsot kb. 20 percig sütjük a sütőben. A cukrot elkeverjük a tejben, megkenegetjük vele a kalácsot, és meg szórjuk darált dióval. További kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve, még melegen meghintjük a vaníliás cukorral.
Megjegyzés: én kicsivel vékonyabb szeletekre vágtam, így több lett és szépen fel nőtt.

Megjegyzések