Nutellás piskótatekercs

Hozzávalók:
15 dkg liszt
4 nagy tojás
4 ek. hideg víz
4 púpozott ek. cukor
1 cs. sütőpor (szódabikarbónával helyettesíthető 1/2 tk.)
1 ek. étolaj
1 üveg Nutella vagy Finetti

Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 ek. étolaj

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük és át szitáljuk. A sárgákat a cukorral és az olajjal turmixoljuk habosra, fehéredésig, majd a fehérjéhez adunk 4 evőkanál hideg vizet és  kemény habot verünk belőle. Ehez fokozatosan hozzá keverjük a ki kavart tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Fontos, hogy ne kavarjuk gyorsan, hogy a tojáshab ne törjön össze, így lesz puha, könnyű a piskóta. Ki vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kész a piskótánk, picit hagyjuk hűlni, majd nyújtó fával enyhén kinyújtjuk és meg töltjük. Fóliába tekerve 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a csokoládét az olajjal fel olvasztjuk és kanállal rá csurgatjuk a piskótatekercsre, tetszés szerint. Rögtön szeletelhetjük, mert a hideg süteményre azonnal rá dermed a csokoládé.

Megjegyzés: Én tettem bele darált mogyorót is, úgy sokkal finomabb. A töltelék bármi lehet, itt van néhány tipp: gyümölcsös joghurt (akár házi készítésű), főzött krém lekvár, banán, puding, karamell krém, kókusz krém stb.

Megjegyzések