Nutellás piskótatekercs
Hozzávalók:
15 dkg liszt
4 nagy tojás
4 ek. hideg víz
4 púpozott ek. cukor
1 cs. sütőpor (szódabikarbónával helyettesíthető 1/2 tk.)
1 ek. étolaj
1 üveg Nutella vagy Finetti
Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 ek. étolaj
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük és át szitáljuk. A sárgákat a cukorral és az olajjal turmixoljuk habosra, fehéredésig, majd a fehérjéhez adunk 4 evőkanál hideg vizet és kemény habot verünk belőle. Ehez fokozatosan hozzá keverjük a ki kavart tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Fontos, hogy ne kavarjuk gyorsan, hogy a tojáshab ne törjön össze, így lesz puha, könnyű a piskóta. Ki vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kész a piskótánk, picit hagyjuk hűlni, majd nyújtó fával enyhén kinyújtjuk és meg töltjük. Fóliába tekerve 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a csokoládét az olajjal fel olvasztjuk és kanállal rá csurgatjuk a piskótatekercsre, tetszés szerint. Rögtön szeletelhetjük, mert a hideg süteményre azonnal rá dermed a csokoládé.
Megjegyzés: Én tettem bele darált mogyorót is, úgy sokkal finomabb. A töltelék bármi lehet, itt van néhány tipp: gyümölcsös joghurt (akár házi készítésű), főzött krém lekvár, banán, puding, karamell krém, kókusz krém stb.
15 dkg liszt
4 nagy tojás
4 ek. hideg víz
4 púpozott ek. cukor
1 cs. sütőpor (szódabikarbónával helyettesíthető 1/2 tk.)
1 ek. étolaj
1 üveg Nutella vagy Finetti
Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 ek. étolaj
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük és át szitáljuk. A sárgákat a cukorral és az olajjal turmixoljuk habosra, fehéredésig, majd a fehérjéhez adunk 4 evőkanál hideg vizet és kemény habot verünk belőle. Ehez fokozatosan hozzá keverjük a ki kavart tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Fontos, hogy ne kavarjuk gyorsan, hogy a tojáshab ne törjön össze, így lesz puha, könnyű a piskóta. Ki vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kész a piskótánk, picit hagyjuk hűlni, majd nyújtó fával enyhén kinyújtjuk és meg töltjük. Fóliába tekerve 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a csokoládét az olajjal fel olvasztjuk és kanállal rá csurgatjuk a piskótatekercsre, tetszés szerint. Rögtön szeletelhetjük, mert a hideg süteményre azonnal rá dermed a csokoládé.
Megjegyzés: Én tettem bele darált mogyorót is, úgy sokkal finomabb. A töltelék bármi lehet, itt van néhány tipp: gyümölcsös joghurt (akár házi készítésű), főzött krém lekvár, banán, puding, karamell krém, kókusz krém stb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!