Csoda süti, Réka módra 😉
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
2 evőkanál holland kakaó
12 dkg zsír
15 dkg cukor
3 dl tej
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor vagy egy mokkáskanál szódabikarbóna
Kakaós krémhez:
400 ml cukrászhab
3 csomag habfix
2 evőkanál holland kakaó
2 evőkanál margarin
1 dl tej
A tetejére:
4 tojás fehérje
4 evőkanál cukor
Olvasztott csoki csurgatni
Elkészítése:
Egy tálba az összes hozzávalót kimérjük és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 200 fokra előmelegitett sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A kakaós krémhez a cukrász habot, robotgéppel felverjük, apránként hozzá adjuk a kakaót, margarint, habfixet és végül az 1 dl tejet is. (Lassan adagoljuk a tejet, lehet nem kell mind) Közepesen kemény, kenhető krémet kell kapjunk. Egy kis időre hűtőbe tesszük.
Ezután a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 4 evőkanál cukorral és férre tesszük. Ha megsült a tésztánk, hagyjuk kicsit kihűlni, majd ketté vágjuk és meg töltjük a kakaós krémmel a két lap között. Ezután meg kenjük a tetejét a fehér habbal és olvasztott csokit csurgatunk rá. Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉
Megjegyzés! Az adagokat és a sütési hőfokot pontosan tartsuk be, mivel javarészt a hasamra csapva készült minden, ez az állag szükséges, hogy ne csússzon szét, ne follyon szét az egész sütemény. Ha a kakaós krémbe szeretnénk tenni vanília, rum vagy bármilyen aromát, akkor kevesebb tej szükséges, ha mogyorót, diót, kókuszt vagy bármilyen száraz anyagot tennénk hozzá, akkor egyértelműen több tejet adjunk hozzá! Lényeg hogy a krém kemény maradjon, hogy meg álljon a tálban, de mégis kenhető legyen!
A tésztához:
30 dkg liszt
2 evőkanál holland kakaó
12 dkg zsír
15 dkg cukor
3 dl tej
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor vagy egy mokkáskanál szódabikarbóna
Kakaós krémhez:
400 ml cukrászhab
3 csomag habfix
2 evőkanál holland kakaó
2 evőkanál margarin
1 dl tej
A tetejére:
4 tojás fehérje
4 evőkanál cukor
Olvasztott csoki csurgatni
Elkészítése:
Egy tálba az összes hozzávalót kimérjük és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 200 fokra előmelegitett sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A kakaós krémhez a cukrász habot, robotgéppel felverjük, apránként hozzá adjuk a kakaót, margarint, habfixet és végül az 1 dl tejet is. (Lassan adagoljuk a tejet, lehet nem kell mind) Közepesen kemény, kenhető krémet kell kapjunk. Egy kis időre hűtőbe tesszük.
Ezután a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 4 evőkanál cukorral és férre tesszük. Ha megsült a tésztánk, hagyjuk kicsit kihűlni, majd ketté vágjuk és meg töltjük a kakaós krémmel a két lap között. Ezután meg kenjük a tetejét a fehér habbal és olvasztott csokit csurgatunk rá. Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉
Megjegyzés! Az adagokat és a sütési hőfokot pontosan tartsuk be, mivel javarészt a hasamra csapva készült minden, ez az állag szükséges, hogy ne csússzon szét, ne follyon szét az egész sütemény. Ha a kakaós krémbe szeretnénk tenni vanília, rum vagy bármilyen aromát, akkor kevesebb tej szükséges, ha mogyorót, diót, kókuszt vagy bármilyen száraz anyagot tennénk hozzá, akkor egyértelműen több tejet adjunk hozzá! Lényeg hogy a krém kemény maradjon, hogy meg álljon a tálban, de mégis kenhető legyen!



Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!