Joghurtos, meggyes, csokis piskóta

Hozzávalók: (1 tepsi)
6 tojás
1 bögre liszt
6 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
200 g barackos joghurt
1 csomag sütőpor
Fél dl olaj
3 evőkanál olvasztott csoki
Csipet só
1 üveg kimagozott meggy befőtt
Porcukor a tetejére

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzá adunk 6 ek hideg vizet és kemény habot verünk belőle. A sárgákat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk az olvasztott csokit, a joghurtot, majd végül az olajat is.
Ezután a kemény habhoz adjuk a csokis masszát és a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet. Lassan bele forgatjuk, ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze a habot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, bele sorakoztatjuk a kimagozott meggyet és 180 fokra előmelegitett sütőben 30 percig sütjük. Ezalatt nem nyitogatjuk a sütő ajtaját.
Miután kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét és szeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉

Megjegyzések