Húsleves

Hozzávalók (5 főre):
Fél kiló marha lábszár
2 db csirkecomb (egyben, alsó, felső comb) vagy farhát
5 szál nagyobb sárgarépa
5 szál nagyobb zeller
Fél fej karalábé
250 g cérnametélt
Só ízlés szerint

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk és tetszés szerint feldaraboljuk, majd a lábszárral együtt egy nagyobb lábasba tesszük. Háromnegyedig töltjük a lábast vízzel, sózzuk és oda tesszük főni, alacsony hőfokon, fedő nélkül, épp, hogy gyöngyözzön.
Amikor a lábszár megpuhult, bele tesszük a csirkecombokat is és addig főzzük, amíg a lábas feléig elpárolog a leves és a hús leválik a csontról. Ezután cérnametélttel befőzzük a levest.
A cérnametéltet forrásban lévő, sós vízbe öntjük, hagyjuk egyet lobbanni, majd szűrjük le. (pici olajat is önthetünk a vízbe, hogy ne ragadjon össze) Engedjünk rá pici hideg vizet, majd öntsük vissza a lábasba, amibe megfőztük. Egy szűrő segítségével öntsük hozzá a húslevest és főzzük össze. (5 perc). Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉🙂

Megjegyzések