Egyszerű szemes paszulyleves 😉

Hozzávalók: (5 főre)
1 kiló füstölt csülök
5 szál sárgarépa
3 szál petrezselyem
Fél fej karalábé
1 kiló fehér, nagyszemű paszuly
Só ízlés szerint
Tárkony ízlés szerint

Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk és pici olajon megdinszteljük, kuktában. Ezután bele tesszük a paszulyt és a csülköt, (amit előző este beáztattunk hideg vízbe).
Fel öntjük vízzel, lezárjuk a kuktát és odatesszük főni. Amikor már sípol, át tesszük kicsi lángra és kb 2 órát hagyjuk főni. Amikor majdnem kész, hozzá adjuk a tárkonyt és sózzuk, ha szükséges.
Vigyázzunk a sóval, nehogy sós legyen, mivel a csülök is az. Hagyjuk egyet lobbanni, majd levesszük a tűzről. Jó bőven lila hagymát kínálunk mellé. 😊 Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉

Megjegyzések