Milka csokis Oreo torta 🎂
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál víz (hideg)
3 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál holland kakaó
Fél tábla milka csoki
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
Csipet só
Fél dl olaj
Krém:
Fél kiló tehéntúró
25 dkg vaj (Ráma)
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
10 db oreo keksz +5
Tetejére:
1 dl cukrászhab
1 csomag habfix
10 db oreo keksz, töltelék nélkül +6
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral és vaníliás cukorral fehéredésig turmixoljuk, majd hozzá adjuk a felolvasztott milka csokit, a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és végül az olajat is.
Ezután óvatos mozdulatokkal hozzá keverjük a kemény habhoz. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és 180 fokra előmelegitett sütőben 30 percig sütjük (alul felül). Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a krémet.
A vajhoz hozzá adjuk a porcukrot és habosra keverjük. Ezután bele tesszük a tehéntúrót, vaníliás cukrot és a 10 oreo keksz töltelékét. Végül 5 darabot, töltelékkel együtt apróra zúzuk, úgy, hogy maradjanak nagyobb darabkák benne, majd ezt is keverjük hozzá a krémhez. Tegyük hűtőbe, amíg kihűl a piskóta.
Ha kihűlt a piskótánk, tegyük rá vissza a tortaformát és simítsuk a tetejére a krémet. A töltelék nélküli kekszeket porítjuk és befedjük vele a krémet. 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután a habtejszint felverjük a habfixxel és kis halmokat nyomunk a torta tetejére. Mindenik halom közepébe helyezünk egy - egy félbe vágott kekszet. (ízlés szerint). Remélem nem felejtettem ki semmit a leírásból. 😁 Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál víz (hideg)
3 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál holland kakaó
Fél tábla milka csoki
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
Csipet só
Fél dl olaj
Krém:
Fél kiló tehéntúró
25 dkg vaj (Ráma)
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
10 db oreo keksz +5
Tetejére:
1 dl cukrászhab
1 csomag habfix
10 db oreo keksz, töltelék nélkül +6
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral és vaníliás cukorral fehéredésig turmixoljuk, majd hozzá adjuk a felolvasztott milka csokit, a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és végül az olajat is.
Ezután óvatos mozdulatokkal hozzá keverjük a kemény habhoz. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és 180 fokra előmelegitett sütőben 30 percig sütjük (alul felül). Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a krémet.
A vajhoz hozzá adjuk a porcukrot és habosra keverjük. Ezután bele tesszük a tehéntúrót, vaníliás cukrot és a 10 oreo keksz töltelékét. Végül 5 darabot, töltelékkel együtt apróra zúzuk, úgy, hogy maradjanak nagyobb darabkák benne, majd ezt is keverjük hozzá a krémhez. Tegyük hűtőbe, amíg kihűl a piskóta.
Ha kihűlt a piskótánk, tegyük rá vissza a tortaformát és simítsuk a tetejére a krémet. A töltelék nélküli kekszeket porítjuk és befedjük vele a krémet. 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután a habtejszint felverjük a habfixxel és kis halmokat nyomunk a torta tetejére. Mindenik halom közepébe helyezünk egy - egy félbe vágott kekszet. (ízlés szerint). Remélem nem felejtettem ki semmit a leírásból. 😁 Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!