Fordított almás piskóta egyszerűen

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál víz (hideg)
6 púpozott evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
Csipet só
2 evőkanál natúr joghurt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 nagyobb alma
Cukor az almát szórni

Tetejére:
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj

Elkészítése:
Vegyünk 5 nagyobb almát, hámozzuk meg, furjuk ki a közepét és karikázzuk fel. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és sorakoztassuk bele az almát, majd alaposan szórjuk meg cukorral. Férre tesszük, amíg elkészítjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 6 evőkanál hideg vízzel és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a 8 evőkanál cukorral és vaníliás cukorral fehéredésig turmixoljuk, majd hozzá adjuk a joghurtot, a szódabikarbónát és a 6 evőkanál lisztet. Alaposan elkeverjük és óvatos mozdulatokkal hozzá keverjük a kemény habhoz.
Ezután a masszát rá öntjük a tepsiben lévő álmára, úgy, hogy a széleit kissé felhúzzuk a tepsi oldalára, így egyenletesebben fog fel nőni. 180 fokra előmelegitett sütőben 30 percig sütjük. (alul-felül)
Ha megsült, még melegen fordítsuk át egy tálcára, úgy, hogy az alma kerüljön felfele. Vegyük le a sütőpapírt, majd a porcukrot keverjük össze a fahéjjal és alaposan szórjuk meg a tetejét. Jó étvágyat kívánok! 🙂

Megjegyzések