Karfiol leves
Hozzávalók: (5 főre, 2x)
1 fej nagyobb karfiol
4 szál sárgarépa
1 db zeller
1 fej karalábé
Pici olaj
200 g tészta (bármilyen tészta vagy 3 marék rizs)
200 g tejföl
1 evőkanál liszt
Só ízlés szerint
1 teáskanál ételízesítő
Elkészítése:
A zöldségeket apróra vágjuk, sózzuk és pici olajon megdinszteljük (a karfiol kivételével). Ha megpuhult, hozzá adjuk a karfiolt, amit előtte kis csokrokba szét szedtünk. Fel öntjük annyi vízzel, amennyi levest akarunk, hozzá adjuk az ételízesítőt és közepes hőfokon, fedő alatt hagyjuk főni.
Amikor majdnem kész, hozzá adjuk a tésztát, végül a liszttel elkevert tejfölt is. Petrezselyemzölddel ízesítjük és a tűzről levéve, forrón tálaljuk. Ha rizst teszünk betétnek, a zöldséggel együtt dinszteljük és együtt főzzük.
1 fej nagyobb karfiol
4 szál sárgarépa
1 db zeller
1 fej karalábé
Pici olaj
200 g tészta (bármilyen tészta vagy 3 marék rizs)
200 g tejföl
1 evőkanál liszt
Só ízlés szerint
1 teáskanál ételízesítő
Elkészítése:
A zöldségeket apróra vágjuk, sózzuk és pici olajon megdinszteljük (a karfiol kivételével). Ha megpuhult, hozzá adjuk a karfiolt, amit előtte kis csokrokba szét szedtünk. Fel öntjük annyi vízzel, amennyi levest akarunk, hozzá adjuk az ételízesítőt és közepes hőfokon, fedő alatt hagyjuk főni.
Amikor majdnem kész, hozzá adjuk a tésztát, végül a liszttel elkevert tejfölt is. Petrezselyemzölddel ízesítjük és a tűzről levéve, forrón tálaljuk. Ha rizst teszünk betétnek, a zöldséggel együtt dinszteljük és együtt főzzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!