Egyszerű Grízgaluskaleves
Hozzávalók:
1/2 kg mirelit zöldség
Pici olaj
Vegeta ízlés szerint
1 csipet petrezselyem zöld
A grízgaluskához:
3 tojás
Gríz, amennyit megbír (4-6 evőkanál)
Csipet só
Elkészítése:
A zöldséget pici olajon megdinszteljük, ízlés szerint sózzuk és felönjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Pici vegetát teszünk bele és fedő alatt, közepes hőfokon hagyjuk főni.
Ezalatt elkészítjük a galuskákat.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét, a csipet sóval, villával habosra fel verjük. A sárgáját összekeverjük a 4-5 kanál grízzel és a habhoz keverjük. 10 percet pihentetjük a masszát, majd egy evőkanál segítségével bele szaggatjuk a fővő levesbe és a zöldséggel együtt készre főzzük, petrezselyem zölddel ízesítjük.
Megjegyzés:
Nem szabad annyi grízet tenni a tojás sárgájához, amennyivel megkapjuk a végleges állagot, mert a gríz deged, amíg a levesbe kerül és túl kemény lesz... Könnyű puha massza kell legyen!
1/2 kg mirelit zöldség
Pici olaj
Vegeta ízlés szerint
1 csipet petrezselyem zöld
A grízgaluskához:
3 tojás
Gríz, amennyit megbír (4-6 evőkanál)
Csipet só
Elkészítése:
A zöldséget pici olajon megdinszteljük, ízlés szerint sózzuk és felönjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Pici vegetát teszünk bele és fedő alatt, közepes hőfokon hagyjuk főni.
Ezalatt elkészítjük a galuskákat.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét, a csipet sóval, villával habosra fel verjük. A sárgáját összekeverjük a 4-5 kanál grízzel és a habhoz keverjük. 10 percet pihentetjük a masszát, majd egy evőkanál segítségével bele szaggatjuk a fővő levesbe és a zöldséggel együtt készre főzzük, petrezselyem zölddel ízesítjük.
Megjegyzés:
Nem szabad annyi grízet tenni a tojás sárgájához, amennyivel megkapjuk a végleges állagot, mert a gríz deged, amíg a levesbe kerül és túl kemény lesz... Könnyű puha massza kell legyen!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek az ízes életben! Kérlek oszd meg véleményed, receptjeidet. Kellemes időtöltést, nézelődést kívánok!