Egyszerű Grízgaluskaleves

Hozzávalók:
1/2 kg mirelit zöldség
Pici olaj
Vegeta ízlés szerint
1 csipet petrezselyem zöld
 A grízgaluskához:
3 tojás
Gríz, amennyit megbír (4-6 evőkanál)
Csipet só

Elkészítése:
A zöldséget pici olajon megdinszteljük, ízlés szerint sózzuk és felönjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Pici vegetát teszünk bele és fedő alatt, közepes hőfokon hagyjuk főni.
Ezalatt elkészítjük a galuskákat.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét, a csipet sóval, villával habosra fel verjük. A sárgáját összekeverjük a 4-5 kanál grízzel és a habhoz keverjük. 10 percet pihentetjük a masszát, majd egy evőkanál segítségével bele szaggatjuk a fővő levesbe és a zöldséggel együtt készre főzzük, petrezselyem zölddel ízesítjük.

Megjegyzés:

Nem szabad annyi grízet tenni a tojás sárgájához, amennyivel megkapjuk a végleges állagot, mert a gríz deged, amíg a levesbe kerül és túl kemény lesz... Könnyű puha massza kell legyen!

Megjegyzések